Gott Slut och Gott Nytt År önskar Sveriges Ingenjörers Förbundsordförande!

2016 lider mot sitt slut och vilket år det har varit!
För mig personligen, har det varit ett hektiskt och spännade år, som kröntes av att jag blev Sveriges Ingenjörers Förbundsordförande i mitten på november. Ett år fullt med utmaningar och uppdrag – både på min arbetsplats i Helsingborg och i mitt arbetet för Sveriges Ingenjörer. Betydelsen av att vara del i något större har skänkt mig otroligt mycket glädje. Det har t.ex. varit som en del i min familj, som en del i ett stort projekt på jobbet, som en del i vår lokala fackklubbs styrelse och inte minst som en del av Förbundsstyrelsen för Sveriges Ingenjörer. Alla i form av lagarbete, där vi lyfter varandra och sätter ihop våra delar till något större än vad vi kunnat åstadkomma själva.

Att göra gott för andra är en stor drivkraft hos mig. Att stå upp för rättvisa och för de som kanske inte alltid orkar att själva stå upp för sin situation.   Tillsammans kan vi göra underverk! Det finns så många eldsjälar som gör vår vardag enklare, utan att det syns! Sveriges Ingenjörer är fantastiska! Ingenjörer jobbar ofta i det tysta, men tänk så tyst det skulle bli i samhället om inte våra innovationer fungerade och som ofta tas för givna! Tack alla ni som bidrar till att göra världen lite bättre, små eller stora steg i taget, varje dag! Dags att det syns på lönen! Dags att Ingenjörerna får tillbaka lite av allt som de bidrar med till Företaget Sverige! Den 21a December överlämnade vi kraven i 2017 års avtalsrörelse inom Industrin. Krav som är väl avvägda och som skall borga för ett hållbart och jämställt arbetsliv. Nu stundar förhandlingarna.

Tack också till alla förtroendevalda lokalt, som jobbar med att stötta och värna kollegor, som värnar vår profession som ingenjörer och ofta utan att det syns i stora rubriker. Ni är alla oumbärliga! Fler verktyg kommer under 2017 för att göra vardagen i det fackliga arbetet lättare. Tillsammans är vi starka!

I Förbundsstyrelsen kommer vi under nästa år att bl.a. arbeta med att bli ännu bättre på att driva alla de frågor som våra medlemmar, genom vårt Fullmäktige, vill att Förbundet skall driva. Förbundsstyrelsen är full av energi, framåtanda och driv, och jag känner mig priviligierad att få leda det arbetet! Genom min roll som Sveriges Ingenjörers Förbundsordförande har jag påbörjat mitt arbete med att göra Förbundet mer synligt och skapa viktiga nätverk där vi kan nå ut med vårt budskap och där vi kan påverka. Jag har t.ex träffat nästan samtliga ordföranden inom TCO, LO och SACO och vi är rörande överens om att facken har en allt viktigare funktion i ett samhälle som står inför så många och svåra utmaningar – och att vi behöver bli flera. Ju fler vi blir, desto starkare blir vi! Vi skall samarbeta där det känns relevant, men också respektera våra olikheter. Jag har också träffat flera ledande personer inom svenskt näringsliv, statsmininstern och närings- och innovationsministern – samtliga överens om att det behövs ingenjörer för att Sverige skall gå starkt framåt och att vi behöver kompetensutvecklas under hela vårt yrkesliv. Mer samverkan mellan akademi och näringsliv! När forskningspropositionen kom, innehöll den många av våra inspel. Vi gör skillnad!

Jag har som ambition att dela med mig av vad jag gör som Sveriges Ingenjörers Förbundsordförande här, så titta gärna in med jämna mellanrum. Följ mig gärna på Twitter @UlrikaLindstr. Det går också bra att höra av sig, t.ex genom att lämna medlemsförslag via Sveriges Ingenjörers hemsida – då kommer det direkt till Förbundsstyrelsens Presidie.

Nu stundar lite ledighet för att njuta av Nyårsfirande och för att ladda om inför 2017!

Gott Slut och Gott Nytt År!
Ulrika
 

 

Ulrika Lindstrand

"Förbundsordförande. Hjärtefrågor: medlemmen i centrum, utbildningskvalitet och företagsklimat."

Relaterade inlägg
Lämna ett svar