Varsel om konfliktåtgärder

Idag, den 6 april 2016, varslade Sveriges Ingenjörer och Unionen om konflikt mot tjänstesektorns arbetsgivarorganisation Almega. Konfliktfrågan gäller rätten till flexpension, som redan är uppbyggd på den övriga arbetsmarknaden men Almega vägrar. Närmare 10 000 medlemmar går ut i strejk den 18 april om inte avtal nås med Almega.

Se filmen här med Camilla Frankelius och Niklas Hjert om varför frågan är viktig.

Pressmeddelandet i sin helhet hittar du på Sveriges Ingenjörers webbsida.

För Sveriges Ingenjörer innebär det att närmare 1 500 medlemmar i branscherna IT, Telekom och STD (teknikkonsulter) på företag som TeliaSonera, Tieto och WSP tas ut i strejk den 18 april, om inte avtal nås med Almega. För att se vilka arbetsplatser som är berörda, följ denna länk.

Läs mer om flexpensionen här.

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar