Från Texas till Malmskillnadsgatan

Julledigheten är över och det finns inte längre tid att sitta uppe och plöja serier eller spela sällskapsspel. Och jag börjar detta års bloggande med lite tips på seminarier och trevliga TV-serier. Den här julen har maken och jag avverkat bland annat första säsongen av ”Halt and catch fire” på HBO Nordic. Serien som började sändas på AMC i USA i somras tar oss tillbaka till 1983 och datautvecklingens Texas.

Halt and catch fire handlar om hur det lilla företaget Cardiff Electric, tack vare enskilda personers visioner och engagemang, kan ta fram den allra första bärbara datorn. Trots att storyn är fiktiv och det företag som serien handlar om aldrig existerat visar den ändå vad som krävs för att innovationer ska bli verklighet.  Det krävs till en början en bra idé. Det krävs också mod, kapital och risktagande från ledning och ägare.  Och dessutom måste det finnas individer som gör allt detta möjligt. Inte sällan är dessa individer ingenjörer.

Hur innovationer skapar förutsättningar för de nya jobben och de växande företagen är något vi kommer diskutera under ett frukostseminarium den 11 februari här i Ingenjörshuset på Malmskillnadsgatan 46. Hur vi kan ge idéer kraft är det centrala temat denna morgon. Hur kan vi få fler företag likt Cardiff Electric i verkligheten, och hur får vi få dem att växa?

Läs mer och anmäl dig till seminariet ”Ge idéer kraft” här >>

Vill du ha fler tips på TV-serier på temat missa inte den otroligt roliga Silicon Valley på HBO.

Skriven av Lisa Bondesson, f.d enhetschef enhet Utredning, utveckling och opinion

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar