Urban Bäckström – du har att göra!

Återigen hänvisas det till kvinnornas bristande kompetens som förklaringsmodell till varför det saknas kvinnor i ledningen. Återigen är det någon annan som ska lösa problemet. Återigen nämns att tillsättning inte ska ske utifrån kön. Erik D Nilsson, hedersordförande för Gotlandsbolaget hinner med ett antal klavertramp i sin intervju med P4 Gotland i samband med att Urban Bäckström väljs till styrelseordförande för Gotlandsbolaget ”Du får fråga min Marianne om vem det är som beslutar egentligen” säger Erik D Nilsson. Nej Erik, jag vill inte fråga din fru Marianne. Jag vill fråga dig! Varför ser du inte att du har ett ansvar för hur könsfördelningen ser ut i er ledning?

Erik D Nilsson uttalar sig utan några omsvep att det här är något som han inte behärskar, och vill passa över frågan till politikerna.” Den diskussionen har vi aldrig haft i Gotlandsbolagets styrelse.” Nej Erik, det är väl det som är problemet!

Här kan du lyssna på intervjun i P4 Gotland

 

 

Stina Kimstrand

Sveriges Ingenjörers talesperson i jämställdhetsfrågor

 

Gästbloggare
Relaterade inlägg
Lämna ett svar