Teknik-SM – från teori till praktik

I årets Teknik-SM, som Sveriges Ingenjörer arrangerar, får de deltagande studenterna tävla om att omsätta sina teoretiska kunskaper till praktik tillsammans med Ingenjörer utan gränser. För 13e året i rad anordnas Svenska mästerskapen i framtida teknik och flera tusen studenter har genom åren tävlat i den prestigefyllda tävlingen. I år väntas ca: 500 studenter runt om på landets lärosäten delta i kvaltävlingen som går av stapeln den 16 oktober.

De åtta bästa lärosätena skickar sedan sina lag till semifinalen i Stockholm den 16 november. I semifinalen kommer lagen jobba med komplicerade problem av både teoretisk och praktisk karaktär under ett dygn. En av uppgifterna är att ta fram ett förslag på lösning av ett verkligt problem i ett av Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania. Av de tre lag som går till final återstår till slut ett vinnarlag som får åka och jobba med den bästa lösningen på plats i Tanzania.

Att Teknik-SM i år samarbetar med Ingenjörer utan gränser är ett sätt att ge tävlingen en tydligare koppling till de globala utmaningar där ingenjörer kan göra skillnad och som också ger det vinnande laget en möjlighet till praktisk erfarenhet i kombination med en oförglömlig resa.

Är du student och sugen på en utmaning? Anmäl ditt lag senast den 14 oktober. Tekniksm.se

Skriven av Lisa Bondesson, f.d utredare enhet Utredning, utveckling och opinion

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar