Är Filip Hammar lösningen på lärarbristen?

I dagens DN kan vi läsa att komiker ska lösa problemet med att locka unga till läraryrket i naturvetenskapliga ämnen. Bland andra Nour El-Refai och Filip Hammar har sänts in i gymnasieklasser för att spela vikarie och har där pratat om lärarförebilder som de haft i sin uppväxt. Bakom PR-kampanjen står Skolverket och kan tyckas löjlig när det som behövs för att locka unga att bli lärare i dessa ämnen troligtvis handlar om att deras lärare själva ska vara förebilder, ha drägliga arbetsvillkor och motiverande löner.

Men förutsatt att denna kampanj inte gör Filip Hammar än rikare tycker jag att det är kul att Skolverket möter ungdomarna och får upp frågan på agendan. Jag är övertygad om att Skolverket inte tror att detta ska lösa problemet för lärarna idag. Men det kan vara en liten, om än mikroskopisk, bit på vägen till större intresse för utbildningen i framtiden. Detta tåls att talas om, om och om igen och dagligen tills det händer något.

Skriven av Lisa Bondesson, f.d utredare enhet Utredning, utveckling och opinion

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar