21 dagar kvar……

Höstdagjämningen har passerat och vi går sakta mot lite mörkare tider, men hav förtröstan……

Nu börjar nedräkningen till vår stora begivenhet – åtminstone för oss statistiker! Det är dags för 2013 års löneenkät att dra igång.

Utan buller och bång men kanske med ett litet pling, kommer enkäten att dimpa ned i förbundets medlemmars mailboxar måndagen den 21 oktober. Därefter har vi statistiker ett härligt arbete framför oss att sammanställa alla siffror och svar som kommer in. Alla medlemmar som svarar på enkäten gör en stor insats till att skapa ett fantastiskt underlag som vi kan arbeta vidare med. Ju fler som svarar, desto bättre statistik kan vi naturligtvis presentera.

När årets resultat är stött och blött, tabeller framtagna och Saco lönesök laddat med färsk data kan alla intresserade medlemmar informera sig om löneläget genom att logga in på hemsidan.  Där kan man hitta tabeller för till exempel olika utbildningskategorier inom de olika arbetsmarknadssektorerna och diverse branscher.

Vill man skräddarsy lönestatistik utifrån sina egna behov så är databasen Saco lönesök ett ypperligt verktyg. Här kan man utöka sin sökning till att gälla även befattningsnivåer, arbetsområden, regioner, ja möjligheterna är nästan oändliga. Det går även att jämföra sig med andra akademikergrupper eftersom databasen även innehåller löner från 18 andra Saco-förbund.

Så en liten vädjan – hjälp oss att fortsätta ha Sveriges bästa lönestatistik genom att klicka på löneenkätslänken och svara på våra frågor.

– om 171 dagar går vi mot ljusare tider igen!

Anna Ihrfors Wikström

"Jag brinnor för siffror och diagram."

Relaterade inlägg
Lämna ett svar