Minnovatörerna – framtidens uppfinnare

Under förbundets jubileumsturné har det ordnats Teknikkollo från Luleå i norr till Malmö i söder. Lågstadieklasser har deltagit och byggt nya uppfinningar av gammalt teknikskrot. Under Teknikkollo har barnen också deltagit i tävlingen Sveriges Minnovatör – där den smartaste uppfinningen  röstas fram av intresserade i hela landet. Kvaltävlingen stänger den 14 oktober så passa på att rösta på din favorit innan dess via:  http://alskadeingenjor.se/minnovatorerna/

Efter den 14 oktober går de bästa från varje ort vidare till en final som visas 17-24 oktober. Då kan du åter igen gå in och rösta. De tre uppfinningar med flest röster går sedan vidare till Polhemsrådet som korar första, andra och tredje pris.

Vi kan konstatera att alla barn gjort jättefina minnovationer över hela landet. När vi träffar dessa barn känns bristande teknikintresse långt borta.

Skriven av Lisa Bondesson, f.d enhetschef Utredning, utveckling och opinion 

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar