Klipp dig och skaffa ett jobb

Lisa Bondesson, studenthandläggare

Under Saco studentråds Almedalsseminarium Klipp dig och skaffa ett jobb fick vi bland annat höra att sossarna vill satsa 400 miljoner per år på att bland annat få mer lärarledd tid i utbildningen. Moderaterna satsar på fler aktörer som kan ta hand om unga akademiker på vägen ut i arbetslivet då alla i panelen verkade överens om att arbetsförmedlingen inte riktigt klarar av jobbet. Den lärarledda tiden är inte direkt problemet för ingenjörer men likväl visar våra undersökningar att de flesta teknologer saknar arbetslivsanknytning och praktik i utbildningen. Ge oss praktik och sluta snacka. Det borde hjälpa unga akademiker som skriker efter att få sätta sin fot på arbetsmarknaden.

panelen

Skriven av Lisa Bondesson, f.d studenthandläggare. 

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Kommentar ( 1 )
  1. Ingenjörsbloggen
    Ingenjörsbloggen
    2010-12-09 at 10:42

    !

Lämna ett svar