Innovation och arbetsrätt

Ludvig Larsson, utredare

Nu är det dags för årets näst största händelse. Almedalsveckan, där alla som tycker något och vill att andra ska få veta det är med. Naturligtvis är Sveriges Ingenjörer på plats som vanligt.

I år fokuserar vi på innovationspolitik och arbetsrätt. Det är också vad våra seminarier handlar om.

Innovationer är grunden för Sveriges välstånd, både idag och i framtiden. Frågan hur vi ska gå tillväga för att vara ett globalt konkurrenskraftig innovationsland?

Lagen om anställningsskydd (LAS) hamnar i skottgluggen allt som oftast. Visst, LAS är kanske inte perfekt. Men är den verkligen både orsaken till ungdomsarbetslöshet och en stelbent tillväxtbroms? Eller är lagen måhända mer verklighetsanpassad än vad många tror?

Skulle man till äventyrs inte befinna sig i Visby nästa vecka bänkar man sig föstås framför datorn med ett glas kall flädersaft och följer diskussionern via Sveriges Ingenjörers almedalswebb.

Almedalsveckan är årets näst största politiska händelse skrev jag i början. Vilken är då den största? Tja, välj sjäv mellan fotbolls-VM, kronprinsessbröllop eller kanske oljeläckan i Mexikanska golfen. Såvida du inte lägger din röst på riksdagsvalet, vill säga.

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar