Snabba cash till drabbade teknologer

Anna Libietis Jacobson, studenthandläggare

Sveriges Ingenjörer har tidigare skrivit om att teknologerna har hamnat i kläm mellan reglerna för utbetalning av studiemedel och lärosätenas läroplaner – och dessutom anklagats för fusk. Reglerna måste ses över och en lösning måste till.

Fram till dess är jag glad att se att förbundet nu agerar med snabba puckar och ställer sig på teknologernas sida. Tanken är att alla studentmedlemmar som har drabbats av återbetalningskrav ska kunna få ett räntefritt lån genom Sveriges Ingenjörer. Min förhoppning är att kraven från CSN dras tillbaka och att våra medlemmar på så vis utan problem ska kunna betala tillbaka sina lån. Inte att teknologerna ska behöva jobba häcken av sig vid sidan av hårda studier.

Skriven av Anna Libietis Jacobson, f.d studenthandläggare. 

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Kommentarer ( 5 )
 1. Robert Lyxell
  2010-05-29 at 08:18

  Helt rätt tänk!! Vi teknolog studerande tackar för insatsen ni gör för oss. Har själv inte fått en återbetalningsfaktura, trotts att jag ringt 2ggr och sagt att jag vill ha en. Är dock inte en av de som anklagats för fusk men jag förstår problemet!

  Robert Lyxell
  Medlem NTK Umeå

 2. Anna Libietis Jacobson
  2010-05-31 at 15:13

  Kul att du uppskattar insatsen Robert! Det är inte helt lätt att nå ut till alla drabbade, så sprid gärna infon.

  Hälsar Anna

 3. Jonatan
  2010-05-31 at 18:37

  Mycket bra jobbat! Vi uppskattar det och är tacksamma för ert stöd.

 4. Viktor
  2010-06-02 at 14:12

  Jag har inte fått någon som helst indikation från CSN att de vill ha tillbaka pengar från mig. Trots det får den här insatsen mig att upptäcka hur tydligt Sveriges Ingenjörer även bryr sig om sina studerandemedlemmar. Ännu ett gott skäl att fortsätta vara medlem. Det är inte alls så att jag övervägt att gå ur, men nu känns det ännu bättre att vara med.

 5. Anna Libietis Jacobson
  2010-06-04 at 15:00

  Nu är det färdigt med lånet! Glädjande nog kan även drabbade ickemedelmmar kan ta del av lånet – genom att teckna medlemskap senast 30 juni. Läs mer här: http://www.sverigesingenjorer.se/student/Sidor/CSN-krav.aspx

  Vill även tipsa om att göra som snart 2000 andra redan gjort, nämligen gå med i Facebookgruppen ”Vi som inte gillar CSN:s skeva fuskjakt” som startats av kåren på KTH. Du hittar den via följande länk: http://www.facebook.com/group.php?gid=128733610475642&ref=ts

Lämna ett svar