Fler ljus på arbetsmarknaden till lucia

Olle Dahlberg, utredare arbetsmarknad & utbildning

Till de ljuspunkter på arbetsmarknaden vi berättade om i ett pressmeddelande tidigare idag (8/12) kan läggas ytterligare en.

Novemberrapporten från Monster Worldwide visar att nätannonsindex (MEI) för Sverige totalt ökade 11 procent jämfört med i oktober, och 16 procent sedan lågvattennoteringen i augusti. Förändringen var den mest positiva bland de sju europeiska länder för vilka indexet tas fram.

Index för platser inom Construction and extraction har sedan augusti ökat med 16%, Engineering med 30% och IT med 32%. För Construction innebär det att index är tillbaka på ungefär samma nivå som för ett år sedan. Platsannonserna för Engineering och IT har en betydligt längre väg att färdas, med index som ligger 40 à 45% under de i november 2008 – men av 17 branschindex är det dessa två som har ökat mest sedan augusti i år.

Vi tillåter oss glädjas åt både lucia och den positiva trenden.

Olle Dahlberg

"Vill helst se utsikten lite längre upp. Men boken är inte fel."

Relaterade inlägg
Kommentar ( 1 )
  1. SCB:s Arbetskraftsbarometer ‘09 överraskar - Ingenjörsbloggen
    2009-12-18 at 15:20

    […] i akt att ett par dagar i förväg tända det fjärde ljuset i adventsljusstaken (se även 1:a, 2:a och 3:e […]

Lämna ett svar