Teknikföretagen vill ha kakan och äta upp den

Camilla Frankelius, Förhandlingschef

Teknikföretagen vill decentralisera kollektivavtalen och anpassa dem lokalt. Det har de framfört i en rapport ”No size fits all” som presenterades på ett seminarium i Almedalen. Samtidigt som de vill ha normeringen i Industriavtalet kvar.
Teknikföretagen vill inte ha helt innehållslösa avtal och inte byta avtalsmodell. Men hur ska det gå till? Det är som att äta upp kakan men ändå vilja ha den kvar! Vågar verkligen Teknikföretagen släppa greppet?! Det som Industriavtalet åstadkommit med låg inflation och reallöneökningar är en samhällsvinst värd att bevara! Om vi också kan åstadkomma bättre processer kring löneförhandlingarna där ingenjörernas bidrag till tillväxten inom företagen lönar sig så kanske vi vill vara med och dela på kakan.

Camilla Frankelius

"Förhandlingschef Sveriges Ingenjörer"

Relaterade inlägg
Lämna ett svar