Var tog visionerna vägen?

Patrik Björnström, utredare utbildningspolitik

Vid SFS-fullmäktige höll under gårdagen rektor Kerstin Norén vid tioårsjubilerande  Karlstads universitet ett tal. Beklagligt nog ägnade hon den absolut största delen till att beklaga sig över Alliansens utbildningspolitik istället för att tala om hur hon vill att den högre utbildningen i allmänhet och utbildningen vid Karlstads universitet i synnerhet ska utvecklas. Var är visionerna?

En annan sak som hon lade mycket tid på var avskaffandet av kårobligatoriet. Ett försvar för obligatoriet istället för att lägga kraft åt hur man ska ta sitt eget ansvar och hur man ska hantera det hela. Men att en rektor tycker att kårverksamheten ska finansieras genom uttaxering av studenternas lånade pengar är föga förvånande. Det är en ökad kostnad för universitetet att själva behöva betala för sitt eget kvalitetsarbete.

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar