Finanskris och arbetslöshet – hallå?

Varslen på Volvo och lågkonjunktur lyste med sin frånvaro under Charm, Chalmers stora arbetsmarknadsdagar. På väg hem till Stockholm från Göteborg slås jag av hur lite det märks att företagen skulle dra öronen åt sig i dessa tider. Det fightas om studenternas uppmärksamhet med give-aways och tävlingar. Jag hoppas för alla nyexade teknologers skull att det inte bara är ett spel för gallerierna på högskolornas alla mässor.  För övrigt är X2000 sent igen. Där borde det kanske finnas lite arbetstillfällen för innovativa ingenjörer…

Skrivet av Lisa Bondesson, f d Studenthandläggare

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Kommentar ( 1 )
  1. John Kåberg
    2009-02-12 at 12:57

    Jag får samma känsla här i Holland. Råkade gå förbi en arbetsmarknadsdag fylld till bredden med kostymklädda representanter från trebokstavsföretag. Desperation i blicken på dem eftersom det var tunt med studenter lokalerna. Utanför var det en byggarbetsplats där det spelades Per Gessle i den batteridrivna radion.

Lämna ett svar