Ingenjörshjälte tillbaka i rymden

Christer Fuglesang i rymddräkt

Christer Fuglesang i rymddräkt

Nu är han på gång, allas vår svensk-norske rymdhjälte. Christer Fuglesang ska upp till skyarna igen.

Om ganska precis ett år ska Christer Fuglesang göra den där fantastiska resan ut ur vår atmosfär. Alldeles lagom långt bort för att tygla gravitationen och kretsa kring jorden som en svensk människosputnik. Det rapporterade NASA i natt.Han är ingenjörshjälten personifierad, Christer. Jag tror det är därför han är så omåttligt populär här hemma i Sverige. Han är förstås den första från skandinaven som har tagit sig ut i rymden. Men det är berättelsen om Christer Fuglesang som fängslar.

Han, ingenjören från gamla hederliga KTH som bokstavligen siktade mot stjärnorna och… fick vänta. Och tränas, och testas, och vänta. Men Christer visste hela tiden vad han ville och vart han han var på väg. Han skulle ut i rymden, så var det bara.

På så vis har han givit ansikte åt Sveriges tusentals ingenjörshjältar som gör stordåd varje dag. Han visade att med siktet inställt och med idogt arbete når man sitt mål. Oftast sker resultaten i det lilla, i det vardagliga. Men ibland blir det storslaget, som när ingenjörs-Christer är i farten.

Det blir ju inte sämre av att Christer Fuglesang är en väldans trevlig prick och dessutom ler ut över hela jorden i sin rymddräkt. Så är han ju också hedersmedlem i Sveriges Ingenjörer. Och jo, visst är vi lite stolta över honom.

Ett stort grattis till Christer och lycka till! Vi kommer att följa dina äventyr, det kan du lita på.

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar