Googla dig själv inför jobbsökandet

Lisa Bondesson, studenthandläggare

Jag har märkt att många lägger upp personliga bilder på sociala nätverk som facebook som troligtvis inte är alls smickrande i en ansökningsprocess. På e24 läste jag i en artikel att det blir allt vanligare att arbetsgivare kollar vad som finns ute på nätet om en person som söker jobb hos dem. Det fick mig att gå in på ”fejjan” och ta bort alla taggar på mig själv från midsommar, nyår och andra festliga tillfällen. Jag hittade till och med en kommentar på ett recept jag skrev på ica.se för en evighet sedan. Pinsamt – och jag orkar inte engagera mig i att få det borttaget. När vi har sökt folk har jag har själv roat mig med att googla kandidaterna och fått reda på saker de skriver i bloggar, att de är engagerade i ornitologföreningar och sett bilder på dem i linnekläder i skärgården. Inget ont om ornitologer, men det jag vill säga är att det kan vara nyttigt att googla sig själv och se vad som finns där. Så dagens tips för alla som vill ha ett starkt personligt varumärke är – googla dig själv och see if you like what you find.

Skriven av Lisa Bondesson, f d studenthandläggare 

Ingenjörsbloggen
Relaterade inlägg
Lämna ett svar